Antika Mangal Alanlar

Anasayfa » Antika Mangal Alanlar

Antika Mangal Alanlar

Antika Mangal Alanlar şirketimiz Antika Eski Bakır Mangal, Eski Mangal, Antika Osmanlı Bakır Mangal. Antika Osmanlı Dönemi Mangal, Osmanlı Mangal, Antika Paşa Mangalı, Antika Pirinç Mangal çeşitleri alıyor. Türk insanının günlük hayatında önemli bir eser olan mangal, kömür yakmak, kapalı mekanları ısıtmak veya yemek pişirmek için kullanılan bakır, pirinç, metal veya pişmiş toprak kap olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, yüzyıllar boyunca önemli bir ısıtma yöntemi haline gelen eseri geliştirenlerin Türkler olduğundan hiç şüphemiz yok. Görünüşe göre eski dillerde mangal kelimesinin karşılığı yok. 

Antika Mangal Alanlar İstanbul

Antika Mangal Alanlar İstanbul

Anadolu’da kazılan erken konutlarda ateş ocaklarının ortaya çıkması, mangalın ancak kömür kullanılmaya başlandıktan sonra geliştirildiğini ve Ortaçağ’dan itibaren daha çok kullanıldığını düşündürür. Koleksiyonumuzdaki en eski mangal Anadolu’da, en gelişmiş formları ise Osmanlı döneminde önemli bir kültür ve sanat merkezi olan İstanbul’da yapılmıştır. Genellikle bakır veya pirinçten yapılmışlardır, ikincisi bakır ve çinko alaşımıdır ve bakırın kırmızısının aksine sarı tondadır. İş sertleştirici bir metal olduğundan, tavlama sırasında aşırı ısınmamasına dikkat edilmelidir, çünkü dövüldüğünde kırılgan hale gelir ve çatlama ve kırılmaya neden olabilir.

İstanbul Antika Mangal Alanlar

İstanbul antika mangal alanlar olarak, bu yazımızda antika mangal ile ilgili açıklamalar yaptık. Osmanlı imparatorluğunun her yerine ihraç edilmek üzere her türden en iyi mangallar ve pirinç eşyalar orada yapılırdı. İşçilik ve form kalitesiyle tanınan bu pazardan mangallar, “Süleymaniye mangalları” olarak biliniyordu. Bugün hala Mimar Sinan Mozolesi sokağında geleneği sürdüren birkaç demirci ve bakır ustası bulunmaktadır. Süleymaniye mangalının birçok çeşidi vardır ancak bunlar üç temel gruba ayrılır:

Antika Mangal Alan Yerler

Antika Mangal Alan Yerler

Bunlar genellikle loblu döküm oval gövdelidir. Gövde, mangal tepsisine yapıştırılmış dört küçük oyuğa monte edilen dört boynuzlu ayak üzerinde desteklenir. Gövdenin kendisi, dişbudak çanağının kenarı ve kulplar pirinçten dökülmüştür. Sadece ağız kenarına yerleştirilmiş olan küllük bakır dövülmüş. Gövde gibi loblu olan tepsinin kenarı pirinç kaplama ahşaptır. Bazılarının alt tarafına bağlı küçük tekerlekler vardır. Kapak ayrıca pirinçtendir, çekiçle dövülür ve her iki tarafında iki sabit kulak vardır.  

Antika Mangal Alan Yerler

Antika mangal alanlar ve antika mangal alan yerler, seviyeli bir iş birliği ile ticaret yapmaktadır. Bu, büyük evlerin hollerinde duran ve ‘salon mangalı’- orta mangalı olarak bilinen mangalın bakırdan yapılmış, uzun boylu ve dekoratif bir versiyonudur ! En sık kullanılan çeşitlerden biridir ve halk arasında konak mangal- konak mangalı olarak bilinirdi . Anadolu’nun her yerinde benzer tipte, tepsisiz daha küçük mangallar görülebilir. Hatta bu tür mangalları Romanya, Macaristan, Yugoslavya ve Bulgaristan’da Osmanlı imparatorluğunun kültürel mirası olarak görebiliriz.

Antika Mangal Alım Satım

Antika Mangal Alım Satım

Vücut iki bölüme ayrılmıştır. Üst kısım, çerçeve ile çevrili olan kül çanağını tutmak için tasarlanmış derin bir konik şekildir. Bu, kahve sürahisi, maşa ve benzeri aletleri dinlendirmek, tabak ve kaseleri ısıtmak için kullanılırdı. Alt kısım çan şeklinde olup üst kısma içten beş geniş pim veya perçin veya bir büyük pirinç payanda ile sabitlenmiş ve ek yeri 15-20 cm bakır bant ile sabitlenmiştir. geniş, bu da onu kapladı. Mangalın kaldırılması için gövdenin üst kısmına, küllük altına iki kulp takılmıştır. 

Antika Mangal Alım Satım

Bunlar mafsallı pirinç kulaklardı ve ayrıca kasenin her iki yanında, ateşi yavaşça tutuşturmak için yeterli havayı sağlamak için delinmiş, konik bir kapağı olan iki mafsallı pirinç kulak vardı. Bu, kapağın tepesinde kuş biçimli bir uç çıkıntıya ve her iki yanda iki sabit çıkıntıya sahipti. Mangal, ortası ‘nuhas’ (Arapça: bakır) kelimesiyle damgalanmış, yuvarlak bir bakır tepsi üzerinde durmaktadır. Özellikle mangal için yapılmış bu gibi tepsileri bulmak oldukça zordur ve çoğu zaman onun yerine sade bir bakır tepsi kullanılabilir. 

Antika Mangal Alınır Satılır

Antika Mangal Alınır Satılır

Köşk mangalı için pirinç çok ender kullanılmış ve kullanılsa bile gemiye ‘bakır tip pirinç mangal’ deniliyordu. Bazen loblu, dökme pirinç üç ayaklı tabanlar, konik bakır ayağın yerini aldı. Bu versiyonda küllük genellikle yuvarlak ve daha kısaydı. Bu türden daha küçük mangallar büyük miktarlarda yapılmıştır, en küçüğü 25-30 cm’dir. Bunlar portatif mangallar veya ‘dış mekan’ mangalları-çayır mangalı olarak biliniyordu ve yiyecekleri ısıtmak, et ızgarası veya kapıların patlamış mısırını ısıtmak için kullanılıyordu.

Antika Mangal Alan Satan Antikacılar

Antika mangal genellikle loblu döküm oval gövdelidir. Gövde, mangal tepsisine yapıştırılmış dört küçük oyuğa monte edilen dört boynuzlu ayak üzerinde desteklenir. Gövdenin kendisi, dişbudak çanağının kenarı ve kulplar pirinçten dökülmüştür. Sadece ağız kenarına yerleştirilmiş olan küllük bakır dövülmüş. Gövde gibi loblu olan tepsinin kenarı pirinç kaplama ahşaptır. Bazılarının alt tarafına bağlı küçük tekerlekler vardır. Kapak ayrıca pirinçtendir, çekiçle dövülür ve her iki tarafında iki sabit kulak vardır. 

Antika Mangal Satmak

Antika Mangal Satmak

Küresel versiyonun kapağı da küreseldir. Gövde, loblu, döküm parçaları bir araya getirerek yapılır. Bu tipin gövdesinde kulakçık bulunmamakta olup, tencere çanağının yan tarafına iki sert kulp takılmıştır. Taban, içbükey kenarlı altıgendir ve tepsiyi tutmak için yapılmış bir oluğa yerleştirilebilir. Dövülmüş kapak, yaprak şeklinde bir düğüme sahip pirinç bir lob-finiale sahiptir. Altıgen tabanlı yüksek mangalların kapakları konik olabilir.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?